Dieptemassage.

Diepe massage, gedurende 50 minuten.

  • mobiliteits- en pijnklachten
  • doorbloeding en lymfedoorstroming stimuleren
  • betere spijsvertering

Wat is dieptemassage?

Dieptemassage of ‘deep tissue massage’ is een adequate massage die de oorzaak van acute of chronische bewegings- of pijnklachten aanpakt.


De techniek onderscheidt zich van andere massagetechnieken, niet alleen door de intensiteit en de duur, maar ook door de manier van werken.


De massage duurt 50 minuten, wat noodzakelijk is om het gewenste effect te bereiken. Zoals het woord zegt, is het een diepwerkende techniek waarbij echter de pijngrens van de client nooit wordt overschreden. Een ander verschil zit hem in het oorzakelijk werken. Daarom is het - bijvoorbeeld - niet ongewoon dat bij nekklachten ook bepaalde rugspieren worden meegenomen in de massage, of bij een hielprobleem het onderbeen …

Wie kan baat hebben bij dieptemassage?

Overbelasting, spierschade, stressbeleving of een infectie kunnen aan de grondslag liggen van pijn.  Het bindweefsel verkleeft, het spiercompartiment zwelt op of een gevoelszenuw wordt gekneld. Door de spiergranulomen los te maken wordt de zone weer van bloed en voedingsstoffen voorzien en worden toxische stoffen afgevoerd. De blokkade in je lichaam is aangepakt en  je gewrichten worden opnieuw beweeglijker. Daardoor verbetert je houding en kan je lichaam herstellen.


Dieptemassage kan je toepassen op zowat alle delen van je lichaam: hoofd, aangezicht, nek, bovenrug, onderrug, bilspieren, schouder, bovenarm, onderarm, handen, bovenbeen, onderbeen, voeten. Deze massage werkt ook preventief en kan ook ingezet worden bij duizeligheid, hoofdpijn, oorsuizen, aangezichtspijn.

Wat mag je verwachten bij dieptemassage?

Tijdens de eerste afspraak zal ik tijd nemen om jouw problematiek in kaart te brengen: wat was de aanleiding van het probleem of bestaat het al lang, hoe leef je …


Dan gaan we over tot de massage, waarbij ik gebruik maak van natuurlijke olie. Indien van nut en in onderling overleg, zet ik ook essentiële oliën in. Ik geef je ook uitleg over wat en waarom ik iets doe tijdens de massage zelf en geef je advies over wat je nadien moet doen.


Dieptemassage doe je beter niet met een volle maag. Omdat er gifstoffen in het lichaam vrijkomen, moet je na een sessie bijvoorbeeld voldoende water drinken.